OKUL RANDEVU SİSTEMİ

OKUL RANDEVU SİSTEMİ HAYATA GEÇTİ.

Okul web sitesinin ana sayfasında yer alan 'Okuldan Randevu Al' bölümüne tıklayrak e-devlet portalı aracılığıyla; Okul İdaresi, Sınıf Öğretmeni, Rehberlik Servisinden randevu alabilirsiniz.

24.03.2024 158

24-03-202424-03-2024 Millî Eğitim Bakanlığınca,  velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi.

Kıymetli velilerimiz;

"Okul randevu sistemi" ile veliler, okulda eğitim alan çocuklarının durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabileceksiniz.

"Okul randevu sistemi" ile okulda eğitim alan çocuklarınızın durumunu görüşmek istedikleri öğretmenle görüşme zamanını ayarlayabiliyorsunuz.

Sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevunuzu iptal edebileceksiniz.

YENİ SİSTEM İLE BİRLİKTE;

• Öğretmenlerin Boş Zaman Dilimlerine Göre Randevu Alma: Veliler, öğretmenlerin müsaitlik tablosunu görebilecek ve boş olan zaman dilimleri için randevu talep edebilecek.
  • Kolay Erişim: Veliler, okulun internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapabilecek ve randevu talep edebilecek.
  • Randevu Takibi: Veliler, sistem üzerinden aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevularını iptal edebilecek.
  • Zaman Tasarrufu: Veliler, okulda sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden öğretmenlerle görüşebilecek.
  • Daha Etkili İletişim: Randevu sistemi sayesinde veliler ve öğretmenler, daha planlı ve verimli görüşmeler gerçekleştirebilecek.

Sistemin Kullanımı:

• Veliler, okulun internet sitesine girip e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapacak.
  • Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosunu görecek ve boş olan zaman dilimleri için randevu talep edebilecek.
  • Randevu talebi onaylandıktan sonra veliye sistem üzerinden bilgi verilecek.
  • Veli, randevu günü ve saatinde okulda ilgili öğretmeni ile görüşebilecek.

Sistemin Faydaları:

• Velilerin ve öğretmenlerin zamanını daha verimli kullanmasını sağlayacak.
  • Veli-öğretmen iletişimini güçlendirecek.
  • Okullarda oluşabilecek kalabalığı önleyecek.
  • Eğitim-öğretim sürecinin daha etkin ve verimli olmasına katkıda bulunacaktır.
  • NOT: Yukarıdaki tüm gerekçeler dikkate alınmak suretiyle okul idaresinin ve sınıf öğretmeninin bilgisi olmadan hiç kimse ders saatlerinde içeri alınmayacaktır.
Tüm velilerimizin bilgisine ve saygıyla

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/ogretmen-veli-randevulari-dijital-ortama-tasindi/haber/33164/tr

Kaynak: https://kutahyaekspres.com/ogretmenveligorusmeleriicindijitalrandevusistemi/